Om oss

Vi har skapat så många minnen, lärdomar, erfarenheter och fått oändligt många upplevelser sen starten i januari 2013.

Vårt familjeföretag har alltid lyft fram människan, hunden och gemenskapen och därför är det viktigt för oss att kunna ge Kunskap, Trygghet och Glädje. Inte bara som ord utan i handling också.

Företagets frontfigur är Eva Münter som har en gedigen bakgrund av att arbeta med både människor och hundar och att skapa samhörighet dem emellan.

  • Utbildad Yrkeslärare (pedagogik och metodik), vid Lunds Universitet.
  • Studenthälsan vid Linköpings Universitet, legitimerad medmänniska, med ansvar för administration, samtal med studenter och kursen Våga Tala för att klara utmaningen att stå inför publik och presentera sina projekt.
  • Utbildad Hälsoutvecklare för arbetslivet, Kvalificerad Yrkesutbildning (2001), och arbetat med hälsoutvecklande strategier, klassisk massage och samtalsterapi i det egna företaget – hälsoutveckling i fokus.
  • Utbildad av de skickligaste i specialsök inriktning mot ID-sök och narkotika (start 2004) tillsammans med Lagottopojkarna Gaston och Enzo som också anlitades för att letade tryffel på hemlig odling i Östergötland.
  • Delägare i ett hundcenter (2008). Drev en 1-årig utbildning i specialsök och arbetade operativt som civila tjänstehundsekipage på företag, skolor och behandlingshem med våra hundar. Jag ansvarade för den dagliga verksamheten på hunddagiset och höll hundkurser främst i friskvård för hund
  • Utbildar mig och Nelly kinesisk nakenhund (2012) till terapihundsekipage, social tjänstehund, med rätt att trösta och motivera. Vi arbetade i konceptet Dog in the room – samtalsterapi och Nelly var ovärderlig som kollega. Ingen kunde trösta, stötta och tina upp frusna själar som hon. Tillsammans hade vi också gruppterapi i stresshantering.
  • Vi, Eva, Frida och Lina, startar familjeföretaget Dog & People (2013) och bygger upp ett familjärt hunddagis, kurser för hundägare, utbildningar i specialsök både som aktivitet och för civila tjänstehundar mot preparat och startar Dog & People Tjänstehundar med kvalificerade tjänstehundsekipage att arbeta operativt med narkotikasök på företag, fabriker, i ungdomsmiljöer och på behandlingshem. Eva har själv utbildat och arbetat operativt med alla sina fem hundar, Gaston, Enzo och Gordos (Lagotto Romagnolo), Nelly (Chinese Crested Dog) narkotikahund och terapihund och Sunny (Toypudel) som Lina och Eva samägde och som Lina tränade och körde den operativa delen med.

”Jag blir lika imponerad varje gång jag kommer hit, ni har alltid något nytt på gång”
Björn, vår mentor från Almi

Idag erbjuder Dog & People kurser i främst nosework, Do As I Do, dogparkour och specialsök som aktivitet.

Yrkesutbildningar i specialsök mot preparat med målet att kunna arbeta som civilt tjänstehundsekipage.

Coachning/handledning i hundträning på alla nivåer och utveckling av ekipage som arbetar eller är på väg in i tjänst med sin hund. Stressrelaterade symptom hos både människa och hund och som begränsar i hundägarlivet. Eva arbetar med motivation, kunskap och glädje som drivkraft.

Samtal när livet har kommit emellan och det skaver i själen. Framåtsyftande samtal för att kunna gå vidare och hitta nya vägar till att må bra.

Föreläsningar kring hundträning, specialsök och stress- och stresshantering för dig som vill tävla men det känns svårt att hålla nerverna i styr och hur det påverkar ekipaget. Stressrelaterade frågor är Evas spetskompetens inom hälsoutveckling och berör både människa och hund.

Street Smart Defender – ett självförsvar som är enkelt att lära sig, effektivt eftersom det bygger på fyra enkla rörelser som du gjort sen du var barn. Ett självförsvar som fungerar helt utan grepp- och nedläggningstekniker. Kursen tar endast 3 timmar och riktar sig både till privatpersoner och företag.

Det finns som ni ser många anledningar till att kontakta Dog & People och Dog & People Tjänstehundar och du är alltid välkommen!

Varma hälsningar

Eva Münter
Frida Münter Palm
Lina Berg