Nosework Steg 1 Eukalyptus

Vi introducerar doften – Eukalyptus.Hundarna letar i denna klass efter eukalyptus i de fyra momenten.

Kurstillfällen: Inga planerade kurstillfällen under våren 2022
Kurstid: 18-20
Kursavgift: 2.100:-
Kursledare: Eva Münter

Anmäl via mail info@dogandpeople.se. Vi skickar en bekräftelse så snart din anmälan har kommit in. Vill du hellre ringa oss så nås vi på 0708-185213

Mer om Nosework:

Bakgrund: Nosework har sin grund i specialsök och utgår från de utmaningar som professionella sökhundsekipage möter i sin vardag. Sporten kommer från USA och de tre poliser som dagligen samarbetade med sina narkotikahundar och använde deras nosar till det som de är allra bäst på – nosa upp preparat som de är lärda till. De skapade hundsporten Nosework för att ge oss andra samma fantastiska möjlighet att få samarbeta med våra hundar.

Nosework delas upp i 3 steg med stigande svårighetsgrad och introduktion av en ny doft i varje klass. Dofterna är i tur och ordning hydrolat  eucalyptus, lagerblad och lavendel. Söket består av 4 olika moment i varje klass:

Behållarsök – hunden söker igenom 10-12 olika behållare  i olika storlekar för att hitta doften/dofterna som är gömda.

Inomhussök – hunden söker igenom ett avgränsat område i en byggnad för att hitta doften/dofterna.

Utomhussök – söket sker på en begränsad yta utomhus där doften/dofterna finns gömd.

Fordonssök – söket sker på parkerade fordon där doften/dofterna finns gömd någonstans på utsidan av fordonet.

Våra  Nosework kurser blev snabbt en succé. Den stora anledningen till populariteten är nog att alla hundar kan delta oavsett om de är osäkra, utåtagerande, högintensiva, unga, gamla eller är operativa och söker annat ämne. Hundarna älskar att använda sin nos!

Vi arbetar med en hund i taget för effektiv inlärning och för möjligheten att se andra ekipage och lära sig av dem. Teori och praktiska övningar varvas under kursen.

Eva är specialsökslärare med lång erfarenhet av att utbilda och att arbeta operativt med specialsök. Därför har Nosework-kurserna starka influenser från detta. Dog & People  informerar om Svenska Nosework klubbens regler för de som senare vill delta i tävlingar arrangerade av klubben.

Fler kurser inom Nosework som hålls på Dog & People: Nosework Steg 2 Lagerblad, Nosework Steg 3 Lavendel, Nosework i verkligheten, Nosework Tävlingskurs och Nosework Avancerad Tävlingskurs. Läs mer om kurserna på under våra kursfliker.

Välkommen!